Gisteren precies veertig jaar geleden, vergaderden in Londen de Beatles. Tracht maar een zoveelste schitterend idee te vinden voor de hoes van alweer een nieuwe LP, die bovendien in sneltreinvaart was opgenomen, en die snel op de markt diende te worden gebracht want het Get Back project zat serieus op zijn gat. (Later toch te verschijnen als Let it Be, in een vermassacreerde produktie van Phil Spector).

De Beatles hadden de zware opdracht om met een nog beter hoes voor de pinnen te komen dan deze die ze gebruikt hadden voor Sgt. Peppers en The White Album.

Het idee van Lennon om een foto te nemen in de Himalaya werd uiteindelijk finaal opgeborgen, toen McCartney voorstelde om gewoon buiten op straat een simpele foto te nemen. De slippers aan zijn voeten, McCartney woonde net om de hoek, van de studio vond hoijnmaar niks. Hij deed ze uit en liet ze wat verder op het voetpad staan aan de kant. Later werden deze blote voeten uitgleged, alseen van de tekenen dat mcCartney dood zou zijnj en ooit stilletjes vervangen werd in de Beatles ergens in 65.

Dat het fameuze zebrapad nogsteeds bezocht word, konden we in december 2007 nog vaststellen. Ik voeg hier later nog een foto bij.