Een podium, vol vrouwelijk schoon. Voorzitster van het feestcomité, Nicole, geflankeerd door de welbekende burgemeester Ilse, enkele vrouwelijke schepenen, ook al een vrouwelijke gerechtsdeurwaarder, en last but not least een eerste vrouwelijke Prins Carnaval. Aalst heeft weer eens geschiedenis geschreven.

Stephanie: de eerste princes.

Stephanie won de strijd tegen zichzelf op haar een been, en dit met een leuke hippe show. We zullen nooit weten of deze jonge spring in ’t veld, met haar bevallige charmes het ook zou gewonnen hebben tegen wat meer mannelijk tegengeweld. Toegegeven, ze bracht mooie liedjes, al zal ze qua stembereik Adele nooit evenaren. De vroegere yeah yeah indachtig werd er gekozen voor nummers met een sterk repetitief karakter. De tsjalala en terettettere werden druk meegebruld in de zaal, en bleven nadien nog lang in de lucht hangen. We zagen in haar team de gekende ex-prins en op en top carnavalist Frank Van Rijmenant die hier wel eens zou de hand in gehad kunnen hebben. De show was opgebouwd rond het thema vrouwelijkheid. Zo werd Nicole Ringoir die al zeventien jaar het feestcomité stuurt in de bloemetjes gezet. Stehanie keek even terug op de eerste pagina’s van een paar kranten, die het druk hadden met het becommentariëren van ‘een Aalsterse’ haar reis perikelen (K’emmet vlaggen).

Wat ons opviel was dat er heel wat minder sms’jes werden gestuurd, dat ook in de verkleinde zaal minder publiek aanwezig was. Al zal het feit dat er dus ook dit jaar slechts een kandidaat was hier niet vreemd aan zijn. En heeft de pret voor Stephanie zeker niet bedorven. In de coulissen vernamen we dat blijkbaar ook de internetstreaming, verzorgd door Aalst.Tv, niet dezelfde massa kon bereiken als vorige jaren. DRA liet dan weer weten dat hun site op een gegeven ogenblik plat ging, onder druk van de massale publieke belangstelling, op zoek naar live beelden. DRA zal er weer staan, camera’s in de aanslag, op zondag 19 februari bij de start van de stoet. Zelfs het uitvallen van de elektriciteit op een cruciaal moment net voor de start van de show begint legendarisch te worden. Niet dat het de stress bij Stephanie verhoogde. Wij hebben er niets van gemerkt.

De omkaderende show

Het voorprogramma haalde zelden of nooit top niveau. We zagen een reeks carnavalisten de revue passeren die hun carnavalsnummers brachten. Tony Swings, Enrico, Konterverkiërd, Bart De Nijs en nieuwkomers de Beaters onderhielden de zaal. Enkel de ex-prinsen van de Prinsengarde konden dit gedeelte van het programma nog enigszins redden met hun zeldzaam knappe songs waar steevast een leuke knipoog in verweven zit. Bedankt Patrick, Frank, Werner, Michel en Tommeken. Waar zat overigens de Prinsencaemere? De presentatie van dit schlagergedeelte lag in de handen van enkele Citymusic presentatoren, die tussendoor ook even de alom gekende ‘reclameboys’ Gary en den Bremt lieten opdraven.

Kamiel for ever

Dit jaar geen Wim Delclef. Wie er wel bij was, en goed bij stem, en alleen al daarvoor een staande ovatie kreeg was de onvolprezen Keizer Kamiel. Iedereen was blij Kamiel terug te mogen ontmoeten na zijn herstelperiode. Wij wensen hem het allerbeste toe.

Afscheid van prins Kristof

‘Aalst heeft geschiedenis geschreven’ sprak Kristof tijdens zijn afscheid speech tot Stephanie, bij het overdragen van de scepter. Een tot tranen toe bewogen Kristof eerde de eerste vrouwelijke prins, of is het dan toch prinses, onder het toeziend oog van Ilse, burgemeester van Aalst, die het afgelopen jaar, zei het op licht voorovergebogen wijze, ook al geschiedenis schreef en Aalst op de wereldkaart zette. Wij kijken nu al uit naar de carnavalstoet van volgende maand, waar men met zicht op de komende gemeenteraadsverkiezingen alvast mag verwachten dat men zal trachten een en ander in het zonnetje te plaatsen. En waar kan je beter staan om de zon te vangen? Juist ja op een….

Uw toegenepen reporter ter plaatse.

Meer foto’s volgen.