Dinsdag na Pasen was het, en er stond een minifietsje te koop bij een van de buren. Een extraatje gekregen bij de aankoop van een Hyundai auto. Een echt stadsfietsje voor kleine afstanden. Dit gezegd zijnde, besluit ik er toch maar oniddellijk een tochtje langs de Schelde mee te maken. Na wat bijregelen van de hoogte van het zadel valt het al bij al nogal mee. Het blijkt een echt onthaastfietsje te zijn, want voor grote sneheden lijkt dit minder geschikt. Rustig genieten met de wind in de rug langs de Scheldeboord tussen Schoonaarde en Schellebelle. Ik heb op de ipod een van de laatste aankopen van vorige week, uit de Oostakkerse media markt: Eric Clapton met het ARMS concert uit 1983 in London. Het zijn naast enkele klassiekers van de man zelf, vooral de schare gasten die prachtige dingen ten gehore brengen, en dit alles ten voordele van multiple sclerosis, de ziekte waaraan Small Face Ronny Lane leed. Wat te zeggen van het feit dat en Jeff Beck en Jimi Page van de partij zijn, naast Steve Winwood, Andy Fairweather-Low, Chris Stainton en twee Stones, nl. Wyman en Watts, en dan vergeet ik er nog enkele. De verassing is zeker Jeff Beck, die zich na enkele van zijn eigen knappe nummers aan Hiho Silverlining waagt, wat door het publiek gesmaakt wordt. Weet dat dit een nummer is dat Beck steeds heeft verdrongen. Een nummer dat hem werd opgedrongen door Micky Most in 1967 met de bedoeling van Jeff een tienerster te maken. Verder brengt Jimi een knappe, niet gezongen versie, van Stairway, met synthesiserbegeleiding. Deze CD is alweer een voorbeeld van een concertopname die al te lang op de plank heeft gelegen. Ik mag zeggen dat ik deze wondermooie aprildag volkomen perfekt heb doorgebracht, hier langs het water, waar de boten traag voorbijdieselen. Deze voormiddag klasieke wandeling langs het station, waar je rond 11 uur nog een gratis Metro kunt meepikken, en even langs de markt voor rekeninguittreksels bij de bank en een koffie bij de Regent. Teleshop, een tweedehandsshop, loop ik even in, vooral omdat het mij zo herinnert aan al die Oxfam, en dergelijke shops in Chester. Ik beleef er een stukje Engeland en Wales. Vandaag neem ik voor 50 pence, sorry, 50 cent een werkje mee over de geschiedenis en bouw van de kanaaltunnel. Ik leer bovendien dat amper 12000 jaaar geleden, Engeland en Vlaanderen (in Frankrijk) nog via een smalle strok land verbonden waren. 12000 jaar, een flits in de geschiedenis. Wat staat er ons nog te wachten, met de opwarming van het klimaat. Clapton zet net het laatste nummer in: Layla, en ik nip nog even aan mijn Duvel, hier op het terras van de Schelde.