Vandaag 14 augustus, precies om 15 uur, is het alweer zo’n slordige 42 jaar geleden dat de Marine Offences Bill wet werd in Groot Brittanië. Een wet die er voor zorgde dat alle “radio piraten” uit de ether gehaald werden. Dit lukte evenwel niet voor Caroline, dat tot op de dag van vandaag onder een of andere vorm nosteeds uitzend.

Ik herinner mij nog als de dag van gisteren wat voor een troosteloze dag het was. Radio Londen dat finaal de knop omdraaide, op een regenachtige dag.

Veel ex dj’s doken later wel op bij het offciële Radio 1. Toen het alternatief. Vandaag de dag niet meer beluisterbaar, vanwege het aanhollen achter elke trend, waar een 14 jarige van wakker ligt, maar de gevorde muziekbeluisteraar zeer zeker niet.

Toch vind je de oude garde nog hier en daar terug. Zo bijv. op BBC 2, maar ook op een station dat bij mij quasi dagelijks nog uit de PC schalt via het internet.

Luister ook eens naar: Big L