Elk jaar opnieuw houdt de Flemish Computerclub (*) op de eerste zaterdag van januari opendeur voor al haar leden. Beste wensen worden uitgewisseld bij een hapje een een tapje. De voorzitter kijkt terug op het afgelopen jaar en licht de sluier op van het nieuwe.

De club werd opgericht in 1987. Dit is in de computerwereld een eeuwigheid geleden. Dat mag al eens onderstreept worden. Het afgelopen jaar traden opnieuw heel wat nieuwe leden toe. Voornamelijk mensen die de verplichte werkdruk hebben afgeschud, en die vaak toch al jaren betrokken waren bij computers zetten de stap.

Reeds twee jaar worden tijdens deze recceptie ook de winnaars van de FCC fotowedstrijd in de bloemtejs gezet en beloond met hoe kan het anders boeken of software. Dit jaar was er geen specifiek thema wat het er voor de jury niet echt makkelijker op maakte. Want hoe beoordeel en vergelijk je een foto van een mooi landschap met een foto van een bloem of een foto van een blijgezind kind?

En toch slaagde ook dit jaar weer de jury er in om de beste foto’s te rangschikken. Foto’s uit de directe omgeving scoorden het best met op de eerste plaats een mooi uitzicht op dorpje bij een Scheldebocht gevangen onder een met cumulussen bezaaide ‘mooi weer’ lucht. De tweede foto laat ons een stukje Dendermonde bewonderen tijdens de afgelopen donkere sneeuwperiode. Een oude half ondergesneeuwde verlaten fiets bij de hypermoderne brug aan de Vlasmarkt met op de achtergrond de zo bekende Dendermondse torens. Een eervolle derde plaats voert ons naar de kust, waarbij we onwillekeurig terugdenken aan ‘De sprong der paarden en de zoete zee’, een verhaal van Mulisch.

(*) Meer info op www.flemishcomputerclub.be