Help, de passerelle over de Dender te Aalst is gestolen.

Dit had een bericht in de krant kunnen zijn. Na de recente baldadigheden die zich voordeden met Aalsterse standbeeelden mag je alles verwachten. Het tegen de grond gooien van de voil jeanet ligt bij elkeen nog vers in het geheugen.

Natuurlijk is de passerelle niet gestolen, maar ze staat er al bij al niet meer. Wie de Dender over wil, wanneer er schepen doorvaren, zal net als de auto’s moeten wachten voor de Sint-Annabrug tot deze weer wordt neergelaten. Er komt ooit een nieuwe overgang ter hoogte van de stationsparking. Dit kadert allemaal in de herwaardering van de stations- en werfbuurt.

Natuurlijk zou in een normaal land, de passerelle blijven liggen tot de nieuwe is aangelegd. Niet zo in Aalst, daar volgen ze eigenwijs als ze zijn hun eigen idee.

Bloemen noch kransen.

In het Nieuwsblad lezen we nog: ….De eerste voetgangersbrug aan de Sint-Annabrug werd in 1884 in gebruik genomen. Eind 1939 werd ze als gevolg van kanalisatiewerken aan de Dender afgebroken. Een nieuwe kwam er pas in 1951. De bezetter liet tijdens de oorlogsjaren geen nieuwbouw toe. Midden 1983 was de passerelle zeer bouwvallig. Verder gebruik ervan werd verboden. Een jaar later was ze hersteld….

In “Het Land van Aelst” van 24/12/1882 op pagina 2/4, lazen we indertijd nog:

En daarmee is de “nieuwe passerelle” voorlopig toegevoegd aan de lijst met Sinterklaaswensen waarop ook al een grote feestzaal prijkt.

Uw reporter ter plaatse.