Een april, een dag als een andere, waarop we gelukkig van de nodige grappen gespaard bleven. Er kwam een klasje kinderen uit de naburige stad op bezoek in de Kruiskoutermolen, onder deskundige begeleiding van de juf. En het mag gezegd, met Pasen, de paasklokken en de nakende vakantie in het vooruitzicht waren de kinderen vrolijk uitgelaten. De kennismaking met de Kruiskoutermolen, en later nog een bezoek aan een boerderij en een witloofkwekerij, maakten deze dag tot een feest. En….ze vonden zelfs paaseitjes, al waren het deze keer echte, en geen chocolade eitjes. Een van de alerte jongeren zag in de hel, de onderste zolder van de staakmolen, pal naast de staak, bovenop de zetel van de molen warempel een nest, met twee mooi pastelkleurige eieren. Vermoedelijk het product van een stokduif (houtduif).

Wat zal er gebeuren, wanneer de molen naar de wind wordt gekruid? Zal onze duif dit kunnen appreciëren? Het wordt nog een spannende maand april.