Meer foto’s op ons fotokanaal.

Dat de prinsenverkiezing merkwaardig was is toch wel het minste wat men er van kan zeggen. Slechts één kandidaat, maar dat wisten we al, en nu ook nog de afwezigheid van Keizer Kamiel. Ook de Prinsencaemere zagen we niet in slagorde aantreden. Nee in de plaats kregen we een extra, zeg maar superlang, voorprogramma waarbij de honeurs waargenomen werden door Nicole Ringoir, voorzitter van het feestcomité. De verdere presentatie lag in de handen van Porteplummers Bart en Pascal, die een reis door de wereld maakten langs de carnavalssteden, om toch maar uit te komen in Oilsjt, waar het nog steeds het beste is. Het begon op niveau met De Prinsengarde waar Michelleken, Frank en Pascal zoals gewoonlijk de show stalen. Ook de Fleksies mochten er zijn. Verder was het een en al opvulling van het programma geblazen door tal van ex-prinsen hun liedje te laten zingen. Sommigen al wat beter in carnavalstenue gestoken dan anderen, wat laat vermoeden dat er achter de schermen nogal wat ‘laatstemoment’ improvisatie heeft plaatsgevonden. Toch waren wij niet verveeld, integendeel, want het blijft genieten van Wim, met de gouden stem, de eeuwige Enrico, Jurgen enz…

Kandidaat Kristof bracht een echte show, net alsof hij in concurrentie stond met andere kandidaten. Alleen al daarom verdient hij het om de scepter te mogen zwaaien dit jaar. De show was voornamelijk opgebouwd rond Kamiel en zijn Kamillekes, en het sluiten van zijn vroegere fietsenwinkel: ‘Het Velaupalois’, Het Fietspaleis.

We kregen nog het afscheidsliedje van Den Boein vooraleer het lint werd omgegord bij de nieuwe prins door de dochter van Remongsken (*).

Geniet mee van enkele foto’s. er volgen er meer.

(*) Ilse den berremiester.